Aulis Kososen toimittama Värtsiläisten Seuran neljäs kirja  Valkoisen talon historia on nyt valmis.  Kirjoja on saatavana seuran puheenjohtajalta Aulis Kososelta  puh. 0505552244 tai sihteeriltä Liisa Lukkariselta puh. 0405547289,  hinta 15 euroa  (+ mahdollinen postimaksu).  Saatavana on vielä myös  Unto Martikaisen toimittama Vireä Vanha Värtsilä  sekä Aulis Kososen ja Kirsi Siekkisen toimittama  Evakkotarinoita Värtsilästä. Näiden hinta 15 euroa/ kpl tai alehintaan 2 kirjaa 20 eurolla. Myös Värtsilän Kylätalolla on Valkoisen talon historiaa myytävänä. Kylätalolla kirjan hinta on 16 euroa. 

img008a2.jpgimg009a2.jpg
Tässä takakannen esittelyteksti paremmin luettavassa muodossa.

Valkoinen talo rakennettiin kunnalliskodiksi Värtsilän kunnan suuruuden aikoina. Talo ei ehtinyt toimia kunnalliskotina kovinkaan kauan. Värtsilän kunta menetti jatkosodan rauhansopimuksessa kaksi kolmasosaa pinta-alastaan Neuvostoliitolle. Värtsilän kultahammas eli Wärtsilä Yhtymän rautatehtaat jäivät rajan taakse. Valkoisen talon käyttötarkoitus muuttui. Talo toimi sota-aikaan sairaalana ja sen jälkeen evakkojen kotina, vanhusten asuntona ja kunnan kirjastona. Köyhä Värtsilän kunta ei pystynyt saneeraamaan taloa asuinkäyttöön. Talo jouduttiin myymään pilkkahinnalla, mutta sen saneeraaminen ei onnistunut. Lopulta talon uudelleenmyynnin jälkeen sitä on vähitellen saneerattu.  Valkoinen talo seisoo ylväänä ja tukevana kuin linna Jänisjoen rannalla. Tämän kirjan tarkoituksena on tuoda esille Valkoisen talon monet vaiheet ja palauttaa mieleen siellä asuneiden muistoja.

Tutustu Värtsiläisten Seuran julkaisemiin kirjoihin ja myyntituotteisiin näpäyttämällä kuvaa.

img230 copy

 

 

Puolustusvoimat on julkaissut  kuvia vuosilta 1939-1945. Hakusanalla Värtsilä löytyy 466 kuvaa. Tässä linkki kuviin SA-kuvagalleria.


Seuran edut Ylläsjärven Tunturihotellissa

Seurallamme on Ylläsjärven Tunturihotellin osakkeita ja jäsenillä on mahdollisuus käyttää hyväkseen etu -10% alennus listahinnoista.
Ajankohtaiset hinnastot löytyvät osoitteesta www.yllasjarventunturihotelli.fi Mahdollisista alennuksista ja tarjouspaketeista ei tule enää lisäalennusta.

Ylläsjärven Tunturihotelli
Ylläsjärventie 160
95980 Ylläsjärvi
Tel.+358 40 572 4328
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.yllasjarventunturihotelli.fi

Retkeilyhenkeä ja Lapin tunnelmaa!

 

img008a2.jpg

 

img230 copy

 

 Vireä Vanha Värtsilä

 

SA-kuvagalleria

Jäsenetu
 

 

Copyright © 2013 Värtsiläisten Seura ry