vuosi 2015

7. joulukuuta 2015   HUOM !   MAANANTAI

Värtsiläisten Seuran joulujuhla Niittylahdessa Ravintola Niittyrannassa klo 13.
Osoite: Vallesmannintie 12. Niittylahti.  Kuljetus Tohmajärveltä klo 11.30 Joensuun kautta; Eväskontti - keskustan matkailupysäkki ( n.klo 12.15) ja edelleen Niittyrantaan. Jouluateria alkaen klo 13.
Jouluista ohjelmaa.
Hinta 30 €/ hlö mikä sisältää jouluaterian ja kuljetuksen.

27. marraskuuta 2015

Teatterimatka Varkauteen.  Varkauden teatterissa musikaali Sugar -  Piukat paikat.  Seura on varannut 35 paikkaa.  Lähtö klo 9.45 Tohmajärven  GT -huoltoasemalta Joensuun (n. klo10.30) kautta. Hinta 65 euroa/ hlö. Hintaan sisältyvät teatteriliput, kuljetus, ruokailu ja väliaikakahvit.

7. lokakuuta 2015

Kokoonnumme klo 12.00 Värtsilän kylätalolle yhteislaulutilaisuuteen.  Syömme keittolounaan ja kahvittelemme. Laulattajana Teuvo Latvala.  Pidetään arpajaiset. Toivomme arpajaispalkintoja.

2. syyskuuta 2015

Seuran ulkoilupäivä klo 12.00 alkaen Joensuun Kuhasalossa. Linja-autokuljetus Tohmajärveltä klo 11.00. Bussi kulkee Eväskontin ja matkailupysäkin kautta Kuhasaloon.  Kuhasalossa on sopivia ulkoilulenkkejä ja paikallisessa Kalmonkatiskan kodassa kahvinkeittoa ja makkaranpaistoa.

17 – 19. heinäkuuta 2015

Värtsiläpäivät. Seuramme laskee kukkalaitteen Arppen muistomerkille18.7. Ja samana päivänä meillä on myyntipiste, jossa saatavana seuramme tuotteita, kirjoja, paitoja ja karttoja. Värtsilä päivillä on myös kesäteatteriesitys Rikkautta-rakkautta riittämiin.
Tilausliikenne E. Karhu järjestää matkan rajantakaiseen Värtsilään sunnuntaina 19.7.  Katso linkki.
  Matka Värtsilään rajan taakse.   Katso Värtsiläpäivien ohjelma tästä linkistä.

9.- 11. kesäkuuta 2015

Teemme kotimaan kulttuurimatkan. Lähtö Tohmajärveltä 9.6.2015 klo 8.00 linja-autolla Joensuun kautta Kuopioon. Siellä käymme uusitussa Ortodoksisessa kirkkomuseossa. Matka jatkuu Lapinlahdelle, jossa käymme asutusmuseossa. minkä jälkeen tutustumiskohteena Luova puu Ateljee-Galleria-Café Lapinlahdella. jossa kuvanveistäjä Raija Weisenbergin intarsia-reliefitekniikalla veistettyjä puuveistoksia yms. Samalla kahvitteluhetki. Edelleen jatkamme Iisalmeen, jossa majoituspaikkanamme on hotelli Artos. Siellä on Rajakarjalais- ortodoksinen kulttuuriperintö näyttely, ikonigalleria, noin 100 ikonia ja lisäksi Evakkotie multimediaesitys. Päivällinen Sokos Hotel Koljonvirrassa. Yöpyminen hotelli Artos. Aamulla 10.6. käymme Rukajärvi keskuksessa ja Koljonvirran taistelupaikalla. Matka jatkuu Kajaaniin ja käymme Paltaniemen erikoisessa kuvakirkossa. Kajaanissa käymme linnan raunioilla ja tervakanavaa katsomassa. Ehkä myös muita käyntikohteita. Matka jatkuu Vuokatinvaaralle maisemia ihailemaan, josta edelleen Sotkamoon. Siellä majoitumme hotelli Tulikettuun, jossa ruokailemme ja yövymme. Aamulla 11.6. tutustumme Sotkamoon ja lähdemme paluumatkalle. Valtimolla juomme kahvit Puukarin pysäkillä. Tarpeen mukaan pysähdymme esim. kahville sopivissa paikoissa.

12.toukokuuta 2015

Teemme maakuntamatkan Tuupovaaraan. Linja-auto lähtee Joensuun matkailupysäkiltä klo 08.30 Eväskontin kautta Tohmajärvelle, josta noin 09.15 edelleen Värtsilän kautta Kaustajärvelle. Siellä käymme rovasti Erkki Lintusen Toivon-kappelissa. Matka jatkuu Öllölään, jossa ruokailemme Paimentytön tuvalla. Käymme myös Koskenniskan mylly- ja kievarimuseolla ja Antero Salosen maatilamatkailutilalla, jossa mm. puusepäntöitä ja luomutuotteita. Tutustumme oppaan kanssa muihinkin nähtävyyksiin.

18. huhtikuuta 2015

Vietämme  seuran 35-vuotisjuhlaa  klo 13.00 Ortodoksisessa kulttuurikeskuksessa Kauppakatu 44 Joensuu. Juhlaohjelman jälkeen seura tarjoaa jäsenilleen lounaan.
Pyrimme julkaisemaan vireillä olevan evakkoaiheisen kirjan.
Bussikuljetus Tohmajärveltä, lähtö klo 11.45  GT asemalta. Meno-paluu 10 euroa.

10. maaliskuuta 2015

Seuran sääntömääräinen vuosikokous klo 13.00 Ortodoksisessa kulttuurikeskuksessa Kauppakatu 44 Joensuu. Jäsenkirjeen mukana on lähetetty erillinen kutsu. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

11. helmikuuta 2015

Ortodoksinen kulttuurikeskus  klo 13.00
Hilkka Partanen kertoo sota-ajan ruokataloudesta ja ostokorttiajasta. Lue Hilkan juttu
Samalla pidämme arpajaiset.

14. tammikuuta 20015

Ortodoksinen Kulttuurikeskus Kauppakatu 44 Joensuu. Kokoonnutaan klo 13.00 käsittelemään ajankohtaisia asioita, suunnitellaan vuoden tapahtumia ja huastellaan mukavii.